Hírek


2024.máj. 18-21 / máj. 21-24.: három napos adriai manőver tréninget / gyakorló vitorlástúrát szervezünk, ahol a fókuszban a kikötési manőverek lesznek!
Az Ocean Sailing SE információi a három napos adriai manőver tréningről itt olvashatóak.
További információ és jelentkezés: mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Tavaszi és nyári egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráink időpontjai (ahol vannak szabad helyek): 2024. május 18-25. / június 8-15.
A gyakorló vitorlástúra során lehetőség lesz a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le, és nem kell orvosi vizsgálat sem). Teljesen kezdők is jöhetnek! A vitorlástanfolyam célja az alapok megtanítása, és minél több vitorlázás különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás (radarral és AIS-sel), és hátszélvitorla (spi) kezelés is tengeri körülmények között.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Az Ocean Sailing SE információi az egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráról itt olvashatóak.
Jó szelet! Méder Áron

Az egynapos balatoni gyakorló vitorlázásaink májusban folytatódnak!
Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő és Balatonfüred / Hajó: Maxi 77 és NAU220
Az Ocean Sailing SE információi a balatoni gyakorló vitorlázásokról itt találhatóak.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Horvát C kategóriás (nemzetközi és óceáni) tengeri hajóvezetői tanfolyamot szervezünk 2024. febr. 16-19. között Zadarban!
A “C” Boat leaders’ Licence (nemzetközi képesítés) kiterjesztése: nemzetközi, tehát minden tengeren érvényes / kereseti célú, alkalmas munkavállalásra vagy vállalkozás működtetéséhez / max 12 fő / motorosra és vitorlásra is / 30 BRT hajóméretig / tengeren a parttól korlátlan távolságig érvényes / tartalmazza a VHF rádiós képesítést.
Tematika: navigáció, COLREG, tengerrajz, hajó műszaki jellemzői, gépészet, környezetvédelem, tengeri jog, hajóvezetési ismeretek (elmélet és gyakorlat), VHF rádiózás, meteorológiai ismeretek, GMDSS alapismeretek, hajózási biztonság, elsősegély. Az elméletet magyar nyelvű tananyagból sajátíthatják el a jelentkezők. Érdemes letölteni a ‘Colregs: lights and shapes’ applikációt, ami gyakorlásra nagyon ajánlott. (Emellett van még a ‘vessel lights’, illetve több jó applikáció a témában.)
A részvétel feltételei: betöltött 18. életév, útlevél vagy személyazonosító kártya, 1 db igazolványkép (3 cm * 3 cm), orvosi vizsgálaton való részvétel (része a tanfolyamnak)
Program:
Csütörtök esti órák: Érkezés, szállás elfoglalása
Péntek: Reggel orvosi vizsgálat, elméleti órák egész nap
Szombat: Elméleti órák egész nap
Vasárnap: Délelőtt elméleti órák és délután fakultatív tanfolyam (nem kötelező, ismétlés és házi vizsga)
Hétfő: Délelőtt gyakorlati órák, kora délután vizsga
További információ és jelentkezés: mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2024. febr. 24. – márc. 2. között kanári-szigeteki sportos gyakorlós vitorlástúrát szervezünk két hajóval. Higi oktatótársam hajóján vannak még szabad helyek, a hajója egy 4 kabinos egytestű vitorlás lesz.
Útvonalunk: San Miguel, Tenerife szg. - San Sebastian, La Gomera szg. –– Santa Cruz, La Palma szg. - La Restinga, el Hierro szg. - Tenerife szg.
Az Ocean Sailing SE weboldalán található leírás a kanári-szigeteki gyakorló vitorlástúráinkról.
Jelentkezés és további információ: mederaron@gmail.com / +36 20 273 8423
Jó szelet! Áron

2023. okt. 28 - nov. 4.. között lesz az idei év utolsó 'Átkelés az Adrián' (Horváto. - Olaszo. - Horváto.) gyakorló és mérföldgyűjtő vitorlástúránk, ami most két hajós lesz! A második hajón az oktató Higi lesz, és ott még vannak szabad helyeink.
Tervezett útvonalunk: Brac. szg. – Lastovo szg. – Bari (Olaszo.) – Vis szg. – Hvar szg. – Brac szg. Várhatóan 350-400 tmf-et vitorlázunk le, és lesz két teljes éjszakai vitorlázásunk is.
Tapasztaltabb vitorlázókat várunk erre a vitorlástúrára, a túra célja minél több vitorlázás különböző körülmények között. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve).
További információk, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Az Ocean Sailing SE weboldalán egész pontosan itt olvashatnak erről a túránkról.
Jó szelet! Méder Áron

Augusztus 2.-án 19:00 órától egy érdekes eseményen veszek részt.
Az esemény cÍme: 2 vitorlás - 2 kaland
Helyszín: Révfülöp, Halász u. 51-53, 8253 / (Scruton Közösségi Tér) / Moderátor: Genda Noémi / Beszélgetőpartnerem: Fa Nándor
Leírás: Két különböző vitorlás és két kaland. Rendkívül fordulatos és kalandos föld körüli útjáról hallgathatjuk meg vendégeinket, Fa Nándort és Méder Áront. Beszélgetünk motivációról, felkészülésről és a vízen töltött napjaikról, illetve szó esik a high-tech vitorlázásról is…
Minden érdeklődőt várunk szeretettel! / Ha szeretnél jönni, írj és küldök regisztrációs felületet.

Hollandia – Anglia – Hollandia vitorlástúra
Ez az egyesületünk (IV. szint) árapály hajózási gyakorló vitorlástúrája az Északi-tengeren (Southern Bight), időpontunk: 2023. aug. 12-19.
Induló kikötő: Lelystad- Haven, Hollandia / a hajónk: Bavaria Cruiser 46 (4 kabin, 2020), útvonal: Lelystad- Haven – Amstrdam – IJmuiden – Ipswitch (Anglia) – Texel – Lelystad- Haven (várhatóan 350-370 tmf lesz a megtett táv)
Közös útvonaltervezés lesz a hajón, és természetesen az időjárás alapján döntünk a pontos útvonalról. Több opció is lehet, például Ijmuiden városból egyenesen Lowestoft kikötőbe vitorlázunk át vagy akár jobban dél felé vitorlázunk és Belgiumból vitorlázunk át Angliába (Ramsgate). Tehát az Északi-tenger déli részén közel az Angol-csatorna északi határától (Doveri-szoros) fogunk vitorlázni a Southern Bight-on.
Európa legnagyobb kikötői az Északi-tenger partján találhatóak. A hajóforgalom főleg öt nagy kikötőre koncentrálódik, a kisebb regionális kikötők veszítettek jelentőségükből. Az öt legnagyobb kikötő: Rotterdam, Antwerpen, Hamburg, Amsterdam és Bréma/Bremerhaven és ezek közül messze a legnagyobb és a legjelentősebb kikötő Rotterdam. Az Északi-tengeren a világ hajóforgalmának több, mint 30%-a haladt át, nagy része ennek a tenger déli részén koncentrálódott és mi itt fogunk vitorlázni. A 60-as évek vége óta folyosók rendszerét jelölték ki a hajóforgalom biztonságosabbá és zökkenőmentesebbé tétele érdekében. Mélyvízi utakat is külön kijelölnek és az akadályozó hajóforgalmat is elkülönítik. A legfontosabb mélyvízi hajóútvonalak a Doveri-szorostól a Német-öbölig tartanak. A nagyobb kikötők saját megközelítési útvonalakkal rendelkeznek. Szükség esetén (mikor üledék rakódik le a hajózható utakon) a kotróhajók visszaállítják a kívánt vízmélységet. Ezen a gyakorló vitorlástúránkon a nagy hajóforgalomban való vitorlázás lesz a fő feladat, ami éjjel a sötétben komoly figyelmet fog igényelni. További extra figyelem szükséges még a nagy halászflották és a sok szélfarm miatt is…
Gyakorlatok: árapályszámítás / árapályáramlás meghatározása / hajózás több TSS-ben (Traffic Separation Scheme) /zsilipelési gyakorlat (IJmuiden) / offshore vitorlázási gyakorlat...
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

A következő katamarán tréningünk időpontja: 2023. május 10. 14:00 – május 14. 14:00
Helyszín: Preko, Ugljan szg.
Hajó: Lagoon 440 (2006)
Tavaly tavasztól az Ocean Sailing SE elkezdte az intenzív négynapos katamarán tréningek szervezését a Candor Charter és a Yacht Charter Guru partnereivel közösen. Nagy az igény katamaránozásra, és ezt is meg kell tanítani a lehető legmagasabb fokon az érdeklődőnek.
Az Ocean Sailing SE információi az adriai katamarán tréningről itt olvashatóak.
Jelentkezés és további információ: mederaron@gmail.com / +36 20 273 8423
Jó szelet! Áron

2023 máj. 20-23. és máj. 23-26. között ismét VMG flottavitorlázást szervezünk az Adrián (lehet akár egy hétre is jönni)! Minden érdeklődőt várunk szeretettel, vitorlás tapasztalat nem szükséges! Május végén már nyár van az Adrián, és várhatóan jó szelek is vannak még… A flottavitorlázáson napközben és kora este vitorlázás, játékos vitorlásversenyek, navigációs versenyek és csapatépítő vitorlás gyakorlatok lesznek. Szóval szokás szerint pörgős 4 nap lesz…
A hajóink Dufour 460 Grand Large (2018) 4 kabinos vitorlások lesznek. / Az induló és érkező kikötőnk Trogir.
Még több információ a VMG Yachting oldalunkon illetve FB oldalunkon.
Jelentkezés és további információ a mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 8423-as telefonszámon.
Lapok:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  
Copyright © 2010 meder.hu.